Suchar jemný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 250.2 mg
 - Draslík 85.3 mg
 - Vláknina 300 mg
 - Vitamín A 300 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme špetku soli, cukr a mouku, vše spolu promícháme a vypracujeme těsto, do kterého nakonec zapracujeme sníh z bílků.
 - 
                                2
Formu vymažeme sádlem a vysypeme jemnou strouhankou. Vložíme do ní těsto a dáme péct. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Suchar vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na krajíčky, ty vyskládáme na suchý plech, vložíme do trouby a při otevřených dvířkách sušíme. Můžeme také usušit v sušičce na ovoce.
 - 
                                3
Suchary nesmí navlhnout, jinak nebudou křupavé.