Omáčka s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kapary sterilované
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 215.1 mg
  • Draslík 22.6 mg
  • Vláknina 378 mg
  • Vitamín A 378 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme, ale nesmí se přepálit.

  • 2

    Přidáme citronovou šťávu a kapary, zahřejeme do zpěnění a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme postupně oba žloutky a zamícháme.

  • 3

    Vzniklou hladkou omáčku ihned podáváme. Je vhodná k rybám.

Komentáře k receptu