Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 45 g Olivy černé
  • 3 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1863 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 28.7 mg
  • Draslík 618.9 mg
  • Vláknina 5646 mg
  • Vitamín A 5646 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem a rozdrcenými chilli papričkami za stálého míchání orestujeme.

  • 2

    Přidáme drcená konzervovaná rajčata, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 5min podusíme.

  • 3

    Přidáme kapary, tenké plátky ančoviček a olivy a dalších 5min na mírném ohni mícháme. Ochutíme pepřem.

Komentáře k receptu