Papriky v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sýr Gouda 45%
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Créme fraiche
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Tequila silver
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1029 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 183.8 mg
  • Draslík 412 mg
  • Vláknina 4325 mg
  • Vitamín A 4325 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky opečeme na suché pánvi, až slupky zčernají a vytvoří se puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme.

  • 2

    Jemně pokrájenou červenou cibuli osmahneme na oleji do měkka. Přidáme strouhaný sýr, crème fraiche, smetanu, mícháme až se sýr roztaví a ze směsi vznikne hustá omáčka, vmícháme proužky papriky.

  • 3

    Oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájíme na kousky, zamícháme do omáčky. Těsně před servírováním vmícháme tequilu.

  • 4

    Podáváme teplé s tortillovými chipsy.

Komentáře k receptu