Ostrá omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Cibule
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Estragon
  • 25 g Hořčice Dijonská
  • 10 g Kerblík
  • 20 g Kapary
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Balsamico ocet
  • 250 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 248.1 mg
  • Vláknina 1539.7 mg
  • Vitamín A 1539.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme olej a ocet, přidáme sůl a pepř.

  • 2

    Petrželku, kerblík, estragon, cibuli, pažitku a kapary pokrájíme najemno a přisypeme do mísy. Přidáme lžíci hořčice a podle chuti chilli papričku. Vše důkladně promícháme. Ostrost omáčky závisí na množství cayenského pepře a velikosti papričky.

  • 3

    Omáčka je vhodná k telecímu a skopovému masu.

Komentáře k receptu