Kližka na dijonské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 30 g Základní hnědá omáčka
  • 30 g Hořčice
  • 150 g Mrkev kořen
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 g Cukr krupice
  • 1500 g Hovězí kližka
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 379.9 mg
  • Vláknina 4015 mg
  • Vitamín A 4015 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kližku dle chuti posypeme solí a pepřem. Poté ji na oleji orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme zeleninovým vývarem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Maso pečeme pod poklicí 105 minut.

  • 2

    Mezitím, než upečeme kližku, připravíme omáčku. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a vše promícháme. Nakonec vše zalijeme hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne.

  • 3

    Mírně zhoustlou omáčku promícháme s dijonskou hořčicí, rozmarýnem a zahustíme základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl, pepř a cukr.

  • 4

    Touto omáčkou přeléváme pečenou kližku.

Komentáře k receptu