Hořčico-estragonová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hořčice
  • 5 g Sůl
  • 20 g Pepř černý mletý
  • 60 g Estragon
  • 80 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Ocet malinový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 232.7 mg
  • Draslík 570.4 mg
  • Vláknina 5820 mg
  • Vitamín A 5820 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme vejce, citronovou šťávu, ocet, hořčici a olej, chvíli mixujeme. Přidáme jemně nasekaný estragon, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Vzhled a chuť omáčky můžeme změnit tím, že do ní před podáváním přimícháme 2-3 oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata.

Komentáře k receptu