Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer řapíkatý
  • 40 g Mrkev kořen
  • 20 g Česnek
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Zázvor celý
  • 600 g Rajčata
  • 160 g Šalotka
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Olej olivový
  • 500 ml Rajčatová šťáva
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 12 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 982.6 mg
  • Vláknina 8382.8 mg
  • Vitamín A 8382.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci oleje osmažíme kostičky zeleniny a česnek. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, rajský protlak a rajčatovou šťávu. Vše mírně vaříme asi 30 minut. Potom protlačíme sítem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a zázvorem.

  • 2

    Oloupeme šalotky a rajčata. Šalotky rozkrájíme na osminky, z rajčat vykrojíme stopku. Omyjeme chilli papričky. Rozehřejeme zbývající olej a šalotky na něm asi 5 minut dusíme tak, aby zůstaly světlé. Přilijeme kořeněnou šťávu, zahřejeme a dochutíme limetkovou šťávou.

  • 3

    Nejlépe chutná dobře vychlazené s křupavým hutným chlebem.

Komentáře k receptu