Celerový relish

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 500 g Cukr třtinový
  • 200 g Hrozinky
  • 200 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Džus jablečný
  • 50 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 ks Hřebíček
  • 1 kg Jablka
  • 1 kg Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 554.7 mg
  • Vláknina 9635 mg
  • Vitamín A 9635 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme a odstraníme vlákna. Jablka rozčtvrtíme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Celer a jablka nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Zahřejeme jablečnou šťávu s cukrem. Přidáme zeleninu, ovoce, hrozinky, koření, nezakryté vaříme. Po 30 minutách přidáme ocet, vaříme dalších 30 minut. Hotový relish ochutíme solí a pepřem, ještě horký nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře k receptu