Omáčka z ježovek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Víno bílé
  • 40 ml Voda pitná
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Ježovka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 33.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, 40 ml vody a vínem. Vše ohříváme ve vodní lázni až do zhoustnutí, poté přidáme maso z ježovek. Osolíme, opepříme a ihned odstavíme z plotny.

  • 2

    Tato omáčka je vhodná k rybám vařeným ve víně.

Komentáře k receptu