Nevařená rajská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 75 ml Olej olivový
  • 1 ks Sýr Parmezán
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 325.4 mg
  • Vláknina 3094.3 mg
  • Vitamín A 3094.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na větší kousky, odstraníme střed a zrníčka.

  • 2

    Všechny přísady, s výjimkou sýra, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, promícháme a necháme odstát 90 minut, aby se dobře promísily.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, poté smícháme s omáčkou. Ochutnáme a popřípadě ještě dokořeníme. Sýr parmezán podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu