Těstoviny s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 175 g Tuňák v oleji
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 ml Olej olivový
  • 45 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 855 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2724 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 7.9 mg
  • Draslík 360 mg
  • Vláknina 19982.2 mg
  • Vitamín A 19982.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený stroužek česneku. Smažíme na mírném ohni 3 minuty, až je cibule měkká a zlatavá.

  • 2

    Vložíme nakrájená rajčata a uvedeme do varu. Poté přilijeme bílé víno a povaříme 1 minutu. Přimícháme černé olivy bez pecky, rozkrájené na kolečka. Nakonec nasypeme nasekané oregano, osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí. Po dobu 25 minut vaříme a občas zamícháme.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 4

    Slijeme nakládaného tuňáka a vidličkou ho rozdělíme na menší kousky. Ty vmícháme do omáčky se čtyřmi lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

  • 5

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou s tuňákem a důkladně promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu