Tagliatelle s masovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 130 g Slanina vepřová
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 450 g Těstoviny Tagliatelle
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 15 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 120 ml Víno bílé
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1080 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1415 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 1052.2 mg
  • Vláknina 15839.8 mg
  • Vitamín A 15839.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkve, celer a česnek pokrájíme nadrobno. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začne pěnit, vložíme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 10 minut, až je zelenina měkká.

  • 2

    Přidáme mleté vepřové a hovězí maso, snížíme teplotu a smažíme 10 minut na mírném ohni. Často mícháme a vařečkou oddělujeme kousky mletého masa. Dle chuti osolíme a opepříme. Znovu promícháme. Smažíme dalších 5 minut, až se směs mírně zredukuje.

  • 3

    Přimícháme nakrájená nakládaná rajčata a 250 ml hovězího vývaru. Uvedeme do varu. Pánev částečně zakryjeme poklicí a dusíme při velmi nízké teplotě 2 hodiny. Během této doby občas zamícháme a přidáváme hovězí vývar, který se pomalu vstřebává a vyvařuje.

  • 4

    Ke směsi přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme bez poklice dalších 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu