Celerová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 850 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1051 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 15.8 mg
  • Draslík 285.7 mg
  • Vláknina 3954.8 mg
  • Vitamín A 3954.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší celery oškrábeme, opláchneme a jeden nakrájíme na malé kousky, druhý necháme celý.

  • 2

    Kousky opečeme na másle, přisypeme mouku a za stálého míchání přilijeme vývar a celý celer.

  • 3

    Když změkne, vyndáme a propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět. Omáčku osolíme, opepříme, pokud je řídká přidáme mouku

  • 4

    podle chuti můžeme přidat i máslo.

Komentáře k receptu