Omáčka tatarská z vařené majonézy
Suroviny
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Cukr krupice
- 1 ks Sůl
- 2 ks Okurky
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 0.25 l Hovězí vývar základní
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 208 g
- Tuky 13 g
- Sodík 77758 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 208 g
- Cholesterol 249.9 mg
- Draslík 227.5 mg
- Vláknina 5310.4 mg
- Vitamín A 5310.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kromě oleje zašleháme všechny přísady do vývaru a za stálého šlehání vaříme na páře až do úplného zhoustnutí.
-
2
Do vařené majonézy zamícháme očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli, lžičku nastrouhaným okurek, lžičku jemně pokrájených okurek, lžičku kaparů,lžičku nasekané petrželové natě, špetku strouhané citrónové kůry a 1/2 lžičky sardelové pasty.
-
3
Poté majonézu odstavíme z ohně, necháme vychladnout a vmícháme olej.