Cuketová hořčice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Paprika zelená
  • 70 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Cuketa
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 381.2 mg
  • Vláknina 3935.1 mg
  • Vitamín A 3935.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, česnek a cuketu oloupeme drobně nakrájíme. Papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na drobné kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme.

  • 2

    Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme česnek, cuketu, papriky a rajčata. Vše podlijeme vodou. Směs podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem, přilijeme ocet, přimícháme mletou pálivou papriku, pepř a chilli koření. Vše dobře zamícháme, ochutnáme a když je zapotřebí, ještě jednou dochutíme.

  • 3

    Horkou směs rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpátky na sporák. Rozmixovanou směs za stálého míchání přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Ještě horkou směsí naplníme teplé skleníčky, víčky je uzavřeme a sterilizujeme 15 minut.

  • 4

    Vychladlé skleničky odložíme na chladné místo.

Komentáře k receptu