Omáčka z třešní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Třešně
  • 75 ml Víno červené
  • 150 ml Džus třešňový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 416.2 mg
  • Vláknina 6083.5 mg
  • Vitamín A 6083.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4195.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme, stopek a pecky zbavíme třešně.

  • 2

    V hrnci dáme na 15 minut vařit směs připravených třešní, šťávy, vína, skořice a citrónové kůry.

  • 3

    Poté prolisujeme přes síto a vzniklé pyré dáme opět vařit zhruba na 10 minut.

  • 4

    Nakonec omáčku dochutíme cukrem a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu