Světlá omáčka z vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 320.3 mg
  • Draslík 91.6 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve v malém hrnečku rozpustíme máslo, pěnu sebereme lžící. Ve vodní lázni rozšleháme žloutek s vínem do pěny. Postupně přidáme máslo.

  • 2

    Nakonec smícháme se sojovou omáčkou, citrónovou šťávou, zázvorem a pepřem. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu