Citronová omáčka k rybě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Smetana
  • 1 ks Citron
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 44.8 mg
  • Vláknina 600 mg
  • Vitamín A 600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme teplým vývarem. Povaříme tak 10 minut.

  • 2

    Poté přidáme cukr, šťávu z poloviny citron, smetanu a podle chuti osolíme, popřípadě přidáme cukr.

  • 3

    Povaříme ještě tak 5 minut.

  • 4

    Tato omáčka se hodí k přelití jakékoliv ryby či rybího salátu.

Komentáře k receptu