Omáčka Soubise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 40 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 116 mg
  • Vláknina 1350 mg
  • Vitamín A 1350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle doměkka podusíme nakrájenou cibuli. Podlijeme mlékem, osolíme a přidáme jemně nakrájené žampiony (nebo hříbky) podušené na másle.

  • 2

    Omáčku zahustíme lžičkou škrobové moučky smíchané se 2 lžícemi vody. Krátce povaříme.

Komentáře k receptu