Zázvorová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 81.8 mg
  • Vláknina 62.8 mg
  • Vitamín A 62.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu dáme máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat.

  • 2

    Potom přidáme hladkou mouku, připravíme jíšku a rozšleháme s vývarem. Osolíme, okořeníme zázvorem, provaříme a propasírujeme přes sítko.

  • 3

    Omáčku podáváme ke zvěřině.

Komentáře k receptu