Cibulová bílá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 244.3 mg
  • Vláknina 4424.5 mg
  • Vitamín A 4424.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme na tuku, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit.

  • 2

    V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání přidáme k vařené cibuli. Vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Hotovou omáčku přecedíme, cibuli do ní prolisujeme a zašleháme žloutek, rozmíchaný v troše vychladlé omáčky.

  • 4

    Nevaříme, jen prohřejeme.

Komentáře k receptu