Dip s vepřovým a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřové maso mleté
  • 125 ml Voda pitná
  • 125 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 šálek Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2492 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 330.5 mg
  • Vláknina 1453.7 mg
  • Vitamín A 1453.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričky máčíme 15 minut v horké vodě. Po usušení je v hmoždíři utřeme se solí, 4 stroužky česneku a na wok pánvi směs smažíme 4 minuty.

  • 2

    Na wok pánvi rozehřejeme olej a smažíme 1 prolisovaný stroužek česneku a chilli pastu. Po 30 vteřinách přidáme vepřové maso a po dalších 30 vteřinách rajče nakrájené na kousky, vodu a opět promícháme. Po odpaření vody přilijeme rybí omáčku, promícháme a přidáme koriandr nasekaný najemno a pokrájenou cibulku.

  • 3

    Dip rozdělíme do misek.

Komentáře k receptu