Marocká kořenící pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 80 g Petržel - nať
  • 3 g Pepř cayenský
  • 5 g Kmín drcený
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 130 ml Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Ocet bílý vinný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 308.5 mg
  • Vláknina 4110.5 mg
  • Vitamín A 4110.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme nahrubo nasekaný koriandr, petržel i s natí a stroužky česneku. Zalijeme vinným octem, citronovou šťávou a přisypeme koření a vše umixujeme dohladka. Mixér necháme v chodu a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří hustá pasta. Použijeme ji na přípravu pokrmů nebo vložíme do uzavíratelné nádoby a do lednice, kde nám vydrží několik dní.

Komentáře k receptu