Dip s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 185 g Tuňák v oleji
  • 125 ml Olej olivový
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 247.9 mg
  • Vláknina 220.5 mg
  • Vitamín A 220.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve prolisujeme česnek, poté necháme okapat kapary a tuňáka, kterého následně rozebereme na malé kousky.

  • 2

    V mixéru rozmícháme žloutek, citrónovou šťávu a hořčici. Do směsi za stálého míchání přiléváme po troškách olej, aby měl dip jemnou konzistenci, poté přidáme tuňáka, rajský protlak a kapary.

  • 3

    Nakonec vmícháme sůl a pepř.

Komentáře k receptu