Jemné guacamole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 568.3 mg
  • Vláknina 16428.8 mg
  • Vitamín A 16428.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo podélně rozpůlíme, pecku odstraníme (mělo by to jít snadno, do pecky stačí zaseknout nůž a lehce pootočit – ze zralého plodu lehce vyklouzne). Lžící vydlabeme dužinu.

  • 2

    V míse dužinu důkladně rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory (pokud chceme guacamole jemné a zcela hladké, můžeme dužinu ušlehat v mixéru). Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou chili papričku a drobné kostičky rajčat. Směs ochutíme limetkovou šťávou, nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem, solí a pepřem. (Můžeme přidat i pár kapek tabaska a prolisovaný stroužek česneku.) Vše dobře promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu