Kuřecí nebo telecí sataje

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1084 mg
  • Vláknina 1175.9 mg
  • Vitamín A 1175.9 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špejle namočíme na půl hodiny do studené vody. Cibuli drobně nakrájíme, česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme.

  • 2

    Maso očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na tenké proužky dlouhé 7 cm.

  • 3

    Všechny přísady na přípravu marinády vložíme do ploché mísy, řádně promícháme. Nakrájené maso obalíme ze všech stran v připravené marinádě a ponecháme ho v míse s marinádou. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet 2 hodiny. Můžeme také nechat marinovat přes noc.

  • 4

    Marinádu slijeme, maso navlékneme na namočené špejle. Sataje z masa grilujeme pod předehřátým grilem 10 minut. Několikrát je během grilování obrátíme.

  • 5

    Příprava omáčky:

  • 6

    Během grilování smícháme v rendlíku kokosové mléko, arašídovou pomazánku, rybí omáčku a citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a dle chuti osolíme a opepříme.

  • 7

    Hotovou omáčku přelijeme do misky. Sataje upravíme na mísu a servírujeme s arašídovou omáčkou k namáčení.

Komentáře k receptu