Safari zálivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 250 g Majonéza
  • 5 ml Whisky
  • 3 ml Pomerančová šťáva
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 170.3 mg
  • Vláknina 2010.3 mg
  • Vitamín A 2010.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonézu v misce smícháme spolu s kečupem a křenem. Potom přidáme pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, smetanu a vše promícháme. Vmícháme ještě drobně nasekaný kopr a petrželovou nať a opět zamícháme.

  • 2

    Nakonec zálivku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a whisky. Znovu zálivku zamícháme a necháme v lednici vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu