Tvarohový dip s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 1 hrst Rukola
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 205.4 mg
  • Vláknina 1628.2 mg
  • Vitamín A 1628.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vody a tvarohu umícháme hladký krém. Krém výrazně ochutíme solí a pepřem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru z půlky citrónu. Ze stejného citrónu vymačkáme šťávu, přidáme med a vmícháme do tvarohu společně s prolisovaným česnekem.

  • 2

    Rukolu přebereme, omyjeme, osušíme, nasekáme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme se semínek. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a s rukolou vmícháme do tvarohu. Dip přikryjeme a uložíme asi na 30 minut do chladu.

Komentáře k receptu