Omáčka gribiche s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 375 ml Olej olivový
  • 125 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice francouzská
  • 5 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 3529 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 6981.2 mg
  • Vitamín A 6981.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, bílky z nich nasekáme najemno. Žloutky propasírujeme přes jemné sítko, promícháme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Postupně přidáme olivový olej a poté za stálého míchání vinný ocet.

  • 2

    Nakonec vmícháme vaječné bílky, kapary, nasekané okurky a bylinky.

  • 3

    Omáčka je vhodná ke studeným masům, lze ale použít i k teplému vařenému masu.

Komentáře k receptu