Koprová omáčka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 40 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 409.2 mg
  • Draslík 107 mg
  • Vláknina 620 mg
  • Vitamín A 620 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nerezovou misku nahřejeme horkou vodou, osušíme, vlijeme do ní tři lžíce vývaru, syrové žloutky a vyšleháme. Stále šleháme a přikapáváme rozehřáté máslo. Až omáčka zhoustne, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přimícháme čerstvě posekaný kopr.

  • 2

    Omáčku připravujeme vždy čerstvou a podáváme ji k pečeným masům nebo rybám.

Komentáře k receptu