Pikantní omáčka z lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Lilek
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 12 g Česnek
  • 2 ks Šalotka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Omáčka Tahini
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 784.5 mg
  • Vláknina 14001 mg
  • Vitamín A 14001 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky podélně rozpůlíme, nařízeneme dužinu ve tvaru mřížky a posypeme solí, necháme cca 30 minut odležet.

  • 2

    Poté lilky oplácheme vodou a osušíme, poklademe na zapékací mísu a pečeme cca 15 minut při 200 stupních Celsia.

  • 3

    Na mísu přidáme rozpůlené šalotky, česnek a pečeme ještě cca 10 minut.

  • 4

    Lilky podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme spolu s česnekem, šalotkou, citronovou šťávou, olejem, nasekanou čerstvou petrželkou a omáčkou tahini.

  • 5

    Necháme vychladit.

  • 6

    Servírujeme k libovolné čerstvé zelenině nakrájené na nudličky nebo menší kousky.

Komentáře k receptu