Omáčka tatarská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Okurky
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 0.25 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 65209 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 153.1 mg
  • Draslík 320.2 mg
  • Vláknina 1756.6 mg
  • Vitamín A 1756.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.

  • 2

    Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.

  • 3

    Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.

  • 4

    Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.

  • 5

    Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.

  • 6

    Očištěnou cibuli, kapary, okurky,petrželovou nať velmi jemně usekáme. Sardeli utřeme a přidáme citrónovou kůru.

  • 7

    Všechny ingredience velmi dobře rozmícháme s majonézou.

  • 8

    Tatarskou omáčku podáváme k masu smaženému či rožněnému, k rybám, ke smaženému sýru, ale i třeba jen k bramborovým hranolkům.

Komentáře k receptu