Anýzová omáčka s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Estragon
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Paprika mletá sladká
  • 10 ml Sherry brandy
  • 10 ml Likér anýzový
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 10 ml Hořčice Dijonská
  • 15 ml Základní světlá omáčka
  • 150 ml Šťáva z kysaného zelí
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 440.4 mg
  • Vláknina 8968.3 mg
  • Vitamín A 8968.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut.

  • 2

    Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme.

  • 3

    Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem.

  • 4

    Podáváme k rostbeefu.

Komentáře k receptu