Omáčka z petrželky a kerblíku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 8 g Kerblík
  • 8 g Petržel - nať
  • 30 g Bešamel
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 341.5 mg
  • Vláknina 689.8 mg
  • Vitamín A 689.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle opečeme nasekanou petrželku a kerblík. Vše zalijeme hovězím vývarem, vínem a smetanou. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne. Omáčku zahustíme bešamelem. Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.

Komentáře k receptu