Omáčka s fenyklem a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fenykl sladký - hlíza
  • 30 g Holandská omáčka
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 40 ml Likér anýzový
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 35.4 mg
  • Draslík 423.6 mg
  • Vláknina 6645.3 mg
  • Vitamín A 6645.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle opečeme fenykl nakrájený na kostičky. Poté zalijeme anýzovým likérem, vínem a rybím vývarem. Vše přivedeme k varu. Celou směs vaříme tak dlouho, dokud tekutina mírně nezhoustne. Jakmile tekutina zhoustne, přimícháme do směsi dílky pomeranče, pomerančovou šťávou a holandskou omáčku. Podle chuti přidáme sůl a pepř.

  • 2

    Podáváme s pečeným candátem.

Komentáře k receptu