Kari omáčka s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Rajčata
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Kari koření
  • 20 g Pažitka
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 500 g Fenykl sladký - hlíza
  • 10 g Bujón bylinkový
  • 5 g Pepř bílý
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 785.1 mg
  • Vláknina 9426 mg
  • Vitamín A 9426 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl nakrájený na plátky zalijeme osolenou vodou, přidáme máslo a rozdrobenou zeleninovou bujon a vaříme 8 minut. Potom slijeme a necháme dobře okapat. Vývar uschováme. Pekáček vymažeme zbývajícím máslem a rozložíme do ní plátky fenyklu. Plátky rajčat rozložíme na fenykl.

  • 2

    Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Asi 100 ml vývaru z fenyklu smícháme se zakysanou smetanou, smetanou a moukou. Necháme jednou vzkypět. Vmícháme žloutek a omáčku dochutíme solí, pepřem, kari, octem a cukrem. Přelijeme přes zeleninu a v horké troubě zapékáme asi 15 minut. Před podáváním posypeme pažitkou a jemnou fenyklovou natí.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Komentáře k receptu