Koprová omáčka s telecím plátkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 5 g Nové koření celé
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 5 g Hořčičné semínko
  • 5 g Koriandr celý
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.2 kg Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 278.3 mg
  • Draslík 1926.5 mg
  • Vláknina 33532.8 mg
  • Vitamín A 33532.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do slané vody dáme maso a asi 1 hodinu vaříme. Přidáme cibuli, bobkový list, hořčičná a koriandrová semínka, nové koření, pepř a zeleninu a dále vaříme 1 hodinu. Vyndáme maso a uchováme v teple. Vývar svaříme na 750 ml.

  • 2

    Z másla a mouky usmažíme jíšku. Přilijeme mléko, smetanu a vývar a nezakryté vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme nasekaný kopr.

  • 4

Komentáře k receptu