Orecchiette s ančovičkami a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 40 g Lněné semínko
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 350 g Těstoviny Orecchiette
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 403.8 mg
  • Vláknina 17752.2 mg
  • Vitamín A 17752.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičky brokolice rozlámeme na malé kousky, větší část stonků odkrojíme. Můžeme je oloupat a nakrájet na plátky. Růžičky a stonky brokolice vložíme na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou, poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a nechápe okapat.

  • 2

    Do pánve vložíme lněná semínka, za stálého míchání smažíme 2 minuty, až jsou semínka lehce opražená a zlatavá. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

  • 4

    Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme červenou cibuli rozkrájenou na tenké plátky. Často mícháme a smažíme 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme utřený česnek a ančovičky s olejem. Často mícháme a smažíme 2 minuty, až se ančovičky rozpadnou a vytvoří jemnou pastu. Přidáme brokolici, opepříme a mícháme 2 minuty, až se brokolice prohřeje. Ochutnáme a dokořeníme.

  • 5

    Na hotové těstoviny nasypeme brokolici a nastrouhaný sýr parmezán, promícháme. Posypeme lněnými semínky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu