Rigatoni s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 30 g Houby sušené
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 30 ml Olej olivový
  • 175 ml Voda pitná
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Majoránka čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 11.8 mg
  • Draslík 727.3 mg
  • Vláknina 9395.8 mg
  • Vitamín A 9395.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta přes misku a vymačkáme z nich všechnu přebytečnou tekutinu. Houby i vodu, ve které se namáčely, dáme stranou.

  • 2

    V hluboké pánvi zahřejeme olej a na mírném ohni smažíme šalotky nakrájené na drobné kousky, bylinky a utřený česnek 5 minut. Často mícháme, až se máslo rozehřeje. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Přimícháme pokrájená rajčata a vodu, ve které se máčely houby. Uvedeme do varu, přikryjeme pánev poklicí, snížíme teplotu a dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.

  • 4

    Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme, trochu vody si ponecháme. Přeložíme je do mísy a přelijeme omáčkou. Vmícháme nastrouhaný parmezán. Chceme-li řidší omáčku, rozředíme ji trochou vody z těstovin. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu