Česneková omáčka s kapii

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 10 g Kapie
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 364.9 mg
  • Vláknina 3289.8 mg
  • Vitamín A 3289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, nadrobno nasekaný česnek, nakrájenou kapii, osolíme, opepříme a všechno chvíli společně dusíme.

  • 2

    Směs zalijeme vývarem, důkladně promícháme a pár minut povaříme.

  • 3

    Na závěr omáčku přecedíme přes jemné síto a podáváme.

Komentáře k receptu