Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 180 g Rajčata
  • 125 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 916 mg
  • Vláknina 47211.3 mg
  • Vitamín A 47211.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme veškerou zeleninu na menší kousky, to samé uděláme i s klobásou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, feferonku, klobásu a chvilku opečeme, zalijeme vínem a promícháme s čočkou, kterou jsme si předem namočili ve vodě, nezapomeneme nalít i vodu ve které čočka byla namočená.

  • 3

    Vaříme zhruba 30 minut, nakonec vmícháme celer, rajčata a mrkev.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a octem.

  • 5

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu