Frikasé z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 887.2 mg
  • Vláknina 485.8 mg
  • Vitamín A 485.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku očistíme, umyjeme, v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Rybu vyjmeme z hrnce a vývar zachováme k dalšímu použití.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo, restujeme na něm nasekanou petrželovou nať, přidáme mouku, zamícháme, zalijeme vínem, přidáme na kostky nakrájenou tresku a vyvaříme víno. Když je víno vypařené, zalijeme vývarem, ve kterém jsme vařili rybu, hrášek scedíme a vsypeme do vařící se směsi. Na závěr vaření dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu