Omáčka caccietore s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kuře
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 901.2 mg
  • Vláknina 3643 mg
  • Vitamín A 3643 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno.

  • 2

    Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství.

  • 3

    Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu