Černý kořen v mléčné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Černý kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 275.6 mg
  • Vláknina 5072.8 mg
  • Vitamín A 5072.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 161 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a oškrabaný černý kořen pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V hrnci si na másle zpěníme cibuli, přidáme černý kořen, sůl, pepř, promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Mezitím si připravíme mléčnou bešamelovou omáčku. V pánvi si roztopíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku dobře rozkvedláme. Nesmí se nám utvořit hrudky. Za častého míchání pomalu vaříme 10 minut. Omáčku přilijeme k černému kořenu, necháme společně přejít varem, dochutíme solí a servírujeme.

Komentáře k receptu