Omáčka z lanýžů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 20 g Šalotka
  • 15 g Lanýž
  • 100 ml Víno červené
  • 25 ml Víno madeira
  • 450 ml Demi glace
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1771 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 229.5 mg
  • Vitamín A 229.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme houby, které posekáme na kousky. Houby s mícháme s madeirou a velmi rychle necháme vyvařit zhruba na polovinu.

  • 2

    Oloupeme a najemno nasekáme šalotku, smícháme s vínem a vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme vývar demi-glace a krátce povaříme.

  • 3

    Vzniklou směs propasírujeme přes síto ke směsi s houbami. Celé krátce povaříme, podle chuti přidáme sůl, pepř a zjemníme máslem.

Komentáře k receptu