Salsa z černých fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Fazole černé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 645.6 mg
  • Vláknina 13605 mg
  • Vitamín A 13605 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Slijeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zakryté asi 40 minut, doměkka. Slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Chilli pasado namočíme asi na 10 minut do horké vody, až změkne. Necháme okapat, rozřízneme, odtraníme semena, stopku a dužinu jemně pokrájíme.

  • 3

    Červenou papriku chilli fresno napíchneme na grilovací špíz a opečeme nad ohněm, až se slupka spálí. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit, poté oloupeme slupku, vyjmeme semena a nakrájíme najemno.

  • 4

    Červenou cibuli nasekáme najemno, smícháme s fazolemi, chilli, nastrouhanou kůrou z limetky, olejem, pivem a svazkem nasekaného koriandru. Osolíme, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu