Salsa z batátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory sladké (Batáty)
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 742.1 mg
  • Vláknina 14225 mg
  • Vitamín A 14225 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout.

  • 2

    Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a pečlivě odřežeme všechnu kůru a bílou dužinu. Rozkrájíme nad mísou na dílky.

  • 3

    Batát oloupeme a opláchneme pod studenou vodou, rozkrájíme na čtvrtky, pak na jemné plátky. Přidáme do mísy s pomeranči. Okurku rozkrojíme podélně napůl, vyjmeme semena, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Z chilli odstraníme stopku, rozřízneme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme do mísy, přidáme nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a dobře zamícháme. Zakryjeme a necháme hodinu stát při pokojové teplotě.

  • 4

    V lednici můžeme uchovat až 3 dny.

Komentáře k receptu