Rajčatovo-pivní salsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 350 mg
  • Vláknina 4003.5 mg
  • Vitamín A 4003.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, pak je oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Základ na salsu si připravíme rozmícháním piva s olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Do této pasty vmícháme připravená rajčata, cibuli, česnek a chilli papričky. Osolíme a osladíme.

  • 3

    Hotovou omáčku dáme uležet do chladničky alespoň na 1 hodinu.

  • 4

    Podáváme k masu.

Komentáře k receptu