Pstruzi ve slaninovém županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 110 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 329.5 mg
 - Draslík 1817.2 mg
 - Vláknina 92.3 mg
 - Vitamín A 92.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem.
 - 
                                2
Zbylé máslo rozpustíme a smícháme se zbylými mandlemi. 5 minut mírně pražíme.
 - 
                                3
Pstruhy omyjeme a očistíme. Do každé ryby uděláme dva zářezy, vyplníme připraveným česnekovým máslem a potřeme mandlovým máslem. Každého pstruha obalíme třemi plátky anglické slaniny, vložíme do grilovacích košíčků a grilujeme po každé straně 12 minut. Během grilování ryby občas potřeme máslem.